Wat is voetreflexologie?

Het doel van de voetreflexologie is om door middel van ontspanning het zelfgenezend vermogen weer in werking te zetten en terug te keren naar evenwicht.
Neurologisch gezien bevinden zich op de voet ongeveer 30.000 zenuwuiteinden die in verbinding staan met organen, weefsels en structuren in het lichaam. Door middel van massagetechnieken op de voet kan men de reflexpunten van de corresponderende organen en weefsels stimuleren, hierdoor komen er een betere doorbloeding op gang en een betere afvoer van afvalstoffen via de lymfe. Ook worden de energiebanen die door het lichaam lopen behandeld. Bij klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, burn-out, chronische vermoeidheid, stress, infertiliteit, hormonale klachten, hoge/lage tensie en bij klachten die in de reguliere gezondheidszorg als ‘niet meer te behandelen’ worden bestempeld, kan deze therapie uitkomst bieden.
De organen, spieren en weefsels die zich in die zone bevinden vinden we ook terug op de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan.

Voor wie is voetreflexologie geschikt?

Voor iedereen! Vooral bij klachten die stress gerelateerd zijn kan deze therapie helpen. 50 tot 70 procent van onze klachten zijn te wijten aan stress of verergeren erdoor. Door te weinig te bewegen, voeding te eten die niet bij ons past of een verkeerde houding slaan we onbewust veel spanning op in ons lichaam waardoor er allerlei klachten ontstaan. Een behandeling is rustgevend en aangenaam.

Tijdens een eenmalige intake breng ik de belangrijkste knelpunten in kaart om aan de hand daarvan een behandelplan op te stellen. De behandelingen die daar op volgen combineer ik met onder andere behandelmethodes uit de TCM (Traditional Chinese Medicine).