Reflexologie & voetentraining

Voetenbewustzijn creëert lichaamsbewustzijn! Voetklachten zoals stijfheid en pijn kunnen worden aangepakt door je voeten dagelijks te trainen. Spiertjes, gewrichtjes en peesjes in de voeten worden weer soepeler èn je maakt weer bewust contact met jouw fundament.Een stabiel fundament zorgt voor een gezond lichaam.

Helaas gaat er in het dagelijks leven weinig aandacht naar ons fundament. Als een fundament niet goed in elkaar zit, gaat dit gevolgen hebben voor het gebouw dat hierop staat. Zo is het ook met onze trouwe onderdanen en alles wat er op rust.

Als onze voeten weer doen waarvoor ze gemaakt zijn dan krijgen onze knieën, heupen, rug, nek en schouders zoveel meer rust en kunnen zij zich ook weer richten op hun eigen taak.
Ook als voeten al een leven lang klachten hebben en je het idee hebt dat er niks meer aan te doen valt, kun je door training resultaten bereiken en je lichaam weer in natuurlijke positie terugbrengen.

Tijdens een afspraak voor het trainen van de voeten is er aandacht voor:

  • Trainen van de voeten;
  • Tapen van voetklachten indien nodig (en aanleren van het tapen, zodat je het ook zelf kunt doen);
  • Klachten zoals: Hallux Valgus, stijve of pijnlijke voeten, peesplaatklachten, vermoeide voeten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor-, knie-, heup-, rug-, nekproblemen, hoofdpijn, kuit- en achillespeesklachten;
  • Reflexzones van de voet.
  • Voetmassage voor het losmaken en in beweging brengen van voeten.