Behandelingen

Extra

Table of Contents

Extra

Moxatherapie

Moxa is gedroogd bijvoetkruid in de vorm van een staaf. De brandende staaf word ongeveer 2 centimeter boven een acupunctuurpunt gehouden waardoor dit punt wordt gestimuleerd. De warmte zorgt voor een voedend effect van het betreffende acupunctuurpunt waardoor een eventuele stagnatie sneller wordt opgeheven.
Het wordt ook gebruikt om kou te verdrijven uit het lichaam of om beweging te creëren.
Moxa wordt ook vaker ingezet om baby`s te laten draaien die in stuitligging liggen.
(zie zwangerschap)
Ook wordt moxatherapie gebruikt om littekens te ontstoren, het heft de blokkades op die door littekenweefsel zijn ontstaan, vaak elders in het lichaam.

Ooracupunctuur

Het principe van de ooracupunctuur is gebaseerd op het reflexmechanisme. Ieder lichaamsdeel, ieder orgaan en elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp. Plaatselijk druk uitoefenen op een punt leidt tot een reactie. Een behandeling gebeurt door de reflexpunten van het oor te stimuleren door kleine naaldjes te prikken.

Ooracupunctuur is een effectieve manier om chronische en acute pijn te verlichten. Ook wordt deze behandelmethode ingezet als ondersteuning bij stoppen met roken, het verbeteren van gemoedstoestanden, het opsporen en in balans brengen van verstoorde energiebanen, vermoeidheid, hoofdpijn, hormonale klachten, rugklachten, maag-darmklachten en als ondersteuning bij het afvallen.

De biotensor

Het is mogelijk om met de biotensor inzicht te krijgen in bepaalde klachten of blokkades van een persoon en de oorzaken hiervan op te sporen en te onderzoeken. Er kan bijvoorbeeld getest worden op overgevoeligheden voor voeding, e-nummers (smaakversterkers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen), supplementen/bloesemremedies/Schusslercelzouten, fysieke en mentaal/emotionele klachten, verstoringen in de chakra’s, geopatische stralingen (aardstralen, wateraders), elektromagnetische straling (bijv. WIFI) De biotensor is een bio-energetisch testinstrument waarmee je tevens kunt behandelen.

Door met de biotensor te werken gaat de aanwezige levensenergie van de cliënt resoneren met het instrument. Het registreert bewegingen van het energetisch veld dat ieder levend wezen om zich heen heeft. Uit de beweging van de biotensor kan door de behandelaar veel nuttige informatie gewonnen worden. Het is als het ware een verlengstuk van het onderbewuste. Er kan eerst onderzoek gedaan worden om vast te stellen wat de oorzaak van de klacht is en aan de hand daarvan kan er een behandelplan opgesteld worden.

Pedicurebehandeling

Reguliere pedicurebehandeling: 30 tot 45 minuten.
Deze behandeling bestaat uit: het reinigen van de voet, knippen en polijsten van de teennagels, overtollig eelt verwijderen, verwijderen van eventuele likdoorns, ingroeiende teennagels behandelen, nagelriemen verzorgen, frezen en polijsten van de nagels, eelt locaties polijsten, aanbrengen van een verzorgende voetencrème.

Combinatiebehandeling: 90 minuten
Deze behandeling bestaat uit: het reiniging van de voeten, knippen en polijsten van de teennagels, overtollig eelt verwijderen en eventuele andere klachten aan de voeten behandelen. Daarna volgt een ontspannende massage van voeten, onderbenen en hoofd. De combinatiemassage richt zich op het in balans brengen van het totale lichaam. De reflexzones op de voet met bijbehorende meridianen en acupunctuurpunten worden gemasseerd in combinatie met het specifieke punten op het hoofd.

 

 

Therapeutische & rustgevende behandelingen:

VOETREFLEXPLUS™

ZWANGERSCHAPS REFLEXOLOGIE

OPWEKKEN BEVALLING EN STUITLIGGING

MASSAGE

FERTILITEITSREFLEXOLOGIE

HIELSPOORKLACHTEN & VOETENTRAINING

VOEDING EN LEEFSTIJL

Waarom Goodness?

Vanuit een holistische visie op gezondheid help ik je graag op weg!

Goodness is een plek waar je terecht kunt op de momenten dat de balans verstoord is en je graag weer terug naar evenwicht wil. 

 

Naast ontspanning is er bij Goodness ook ruimte om specifieke klachten te behandelen. Bij therapeutische behandelingen worden er methodes vanuit de VoetreflexPlus™ en de TCM ingezet.

 

TCM (Traditional Chinese Medicine) benadert gezondheid vanuit de totaliteit van de mens, lichaam en geest worden als één geheel beschouwd. Alle processen zijn met elkaar verbonden en vanuit die gedachte wordt er dan ook behandeld.

Klachten zoals :

Waarom een behandeling bij Goodness?