Behandelingen

Opwekken Bevalling en Stuitligging

Table of Contents

Opwekken bevalling en stuitligging

Opwekken weeën

Regelmatig komt het voor dat het geduld van aanstaande ouders op de proef gesteld wordt en de bevalling op zich laat wachten. Reflexzonetherapie kan ingezet worden om de weeën op te wekken. Stimulatie op specifieke zones op de voet en energiebanen, met de intentie om de baby extra energie te geven en de hormonen ‘wakker te maken’ , kan de bevalling in gang zetten.
Als de baby er klaar voor is komt het vaak voor dat na een massage aan het begin van de avond of ’s nachts de eerste weeën beginnen!
Er is helaas geen garantie dat het lichaam een respons gaat geven.
Mijn ervaring is dat tijdens de behandeling er al harde buiken ontstaan, de baby reageert vaak op de meer subtiele aanrakingen op de voet

Het in beweging brengen van energie betekent onder andere het toepassen van stevige massagetechnieken op de voet. Mijn intentie is om de aanstaande mama in een ontspannen toestand te begeleiden én dat ze de intense gewaarwordingen van de massage omarmt.

 

Stuitligging

Naast het verwarmen van het zogenaamde kindpunt (acupunctuurpunt >blaas 67) op de kleine tenen ga ik op de onderkant van de voeten circulair de vermoedelijke draairichting van de baby masseren.
Ook wordt er ruimte en ontspanning gecreëerd ter plaatse van de buikwand zodat de baby makkelijker de draai kan maken.

Het voornaamste tijdens deze behandeling is dat de aanstaande mama rust krijgt, bewust met haar focus naar de baby en de nieuwe levensfase gaat en  haar energie naar beneden brengt

Therapeutische & rustgevende behandelingen:

VOETREFLEXPLUS™

ZWANGERSCHAPS REFLEXOLOGIE

OPWEKKEN BEVALLING EN STUITLIGGING

MASSAGE

FERTILITEITSREFLEXOLOGIE

HIELSPOORKLACHTEN & VOETENTRAINING

VOEDING EN LEEFSTIJL

MAGNESIUMPAKKING EN REFLEXOLOGIE

Waarom Goodness?

Vanuit een holistische visie op gezondheid help ik je graag op weg!

Goodness is een plek waar je terecht kunt op de momenten dat de balans verstoord is en je graag weer terug naar evenwicht wil. 

 

Naast ontspanning is er bij Goodness ook ruimte om specifieke klachten te behandelen. Bij therapeutische behandelingen worden er methodes vanuit de VoetreflexPlus™ en de TCM ingezet.

 

TCM (Traditional Chinese Medicine) benadert gezondheid vanuit de totaliteit van de mens, lichaam en geest worden als één geheel beschouwd. Alle processen zijn met elkaar verbonden en vanuit die gedachte wordt er dan ook behandeld.

Klachten zoals :

Waarom een behandeling bij Goodness?