Behandelingen

Zwangerschaps reflexologie

Table of Contents

Zwangerschapsreflexologie

Tijdens de zwangerschap is reflexzonetherapie een natuurlijke en veilige therapie, zowel voor moeder als kind.

Een zwangerschapsreflexmassage bezorgd je een moment van rust en diepe ontspanning zodat je met jouw focus volledig kunt gaan naar jouw kindje en het proces van zwanger zijn.

Bij de verschillende klachten die zich voor kunnen doen tijdens en na de zwangerschap, kan reflexzonetherapie uitkomst bieden. Het zelfgenezend vermogen wordt in werking gesteld door middel van ontspanning en door specifieke massagetechnieken toe te passen op zones, energiebanen en acupunctuurpunten. Op deze manier kunnen een groot aantal klachten verminderen en zelfs verdwijnen in deze bijzondere levensfase.

Klachten die voor kunnen komen tijdens de zwangerschap:

Bekkenklachten

Pijn in het bekken en rugpijn is een veel voorkomende klacht tijdens de zwangerschap.
De verbindingen tussen de verschillende onderdelen van de bekkenbeenderen in de symfyse en in het SI-gewricht bestaan uit kraakbeen. Deze verbindingen worden, onder invloed van het hormoon progesteron, soepeler en rekbaarder tijdens de zwangerschap. Dit als voorbereiding op de bevalling. Soms gaat dit gepaard met pijnklachten.
De pijn neemt bij toe bij vermoeidheid en bij bijvoorbeeld draaien, bukken, omdraaien en ‘schokkerige bewegingen’.
Ook het opstarten van bewegingen kan pijnlijk zijn.
De triggerpointrelaese-techniek is een sterke techniek die energieblokkades met kracht in beweging brengt. Tijdens de triggerpointrelease-techniek wordt er met de duim flink druk wordt uitgeoefend op de precieze locatie van de pijnlijke reflexzone met een duur van ongeveer 2 minuten.
Het is niet ontspannend maar kan wel zeer effectief zijn!

Oedeem

Een veelvoorkomende klacht waar geen oplossing voor is. Reflexologie kan voor veel verlichting zorgen.

Maagzuur

Als de baby meer ruimte inneemt zal de druk op de maag toenemen en kun je last krijgen van maagzuur. Ook doordat de kringspier tussen maag en slokdarm verslapt, onder invloed van het hormoon progesteron, kan maagzuur last geven. Vaak is dit in avond en in de nacht.

Misselijkheid

Een veelvoorkomende klacht in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Na drie maanden neemt het HCG gehalte af en bij de meeste zwangeren verdwijnen of verminderen de klachten dan.

Slapeloosheid/stemmingswisselingen/vermoeidheid

Door alle hormonale veranderingen en de gewichtstoename kunnen deze klachten ontstaan. Belangrijk is dat je balans zoekt tussen inspanning en ontspanning. Luister naar wat je lichaam je wil vertellen. Voetreflexologie kan bij deze klachten een enorme ondersteuning bieden.

Therapeutische & rustgevende behandelingen:

VOETREFLEXPLUS™

ZWANGERSCHAPS REFLEXOLOGIE

OPWEKKEN BEVALLING EN STUITLIGGING

MASSAGE

FERTILITEITSREFLEXOLOGIE

HIELSPOORKLACHTEN & VOETENTRAINING

VOEDING EN LEEFSTIJL

MAGNESIUMPAKKING EN REFLEXOLOGIE

Waarom Goodness?

Vanuit een holistische visie op gezondheid help ik je graag op weg!

Goodness is een plek waar je terecht kunt op de momenten dat de balans verstoord is en je graag weer terug naar evenwicht wil. 

 

Naast ontspanning is er bij Goodness ook ruimte om specifieke klachten te behandelen. Bij therapeutische behandelingen worden er methodes vanuit de VoetreflexPlus™ en de TCM ingezet.

 

TCM (Traditional Chinese Medicine) benadert gezondheid vanuit de totaliteit van de mens, lichaam en geest worden als één geheel beschouwd. Alle processen zijn met elkaar verbonden en vanuit die gedachte wordt er dan ook behandeld.

Klachten zoals :

Waarom een behandeling bij Goodness?