Behandelingen

Massage

Table of Contents

Massage

Stoelmassage

Stoelmassage is zeer geschikt voor het behandelen van hoofd-, rug-, nek- en schouderklachten. Ook armen en handen worden vakkundig gemasseerd.Het is een kortdurende (20 tot 30 minuten) maar zeer verlichtende en activerende massage waarbij direct na de massage een gevoel van ontspanning en nieuwe energie wordt ervaren. Tijdens de stoelmassage worden specifieke drukpunten op energiebanen gestimuleerd. Daardoor komt niet alleen plaatselijk de doorbloeding op gang in de spieren en omliggende weefsels, maar tegelijkertijd worden meerdere lichamelijke functies gestimuleerd. Gestagneerde energie kan weer stromen en de bloedsomloop wordt geactiveerd. De massage wordt door de kleding heen gegeven en is daardoor laagdrempelig.
Een makkelijke oplossing voor als er weinig tijd is en jij je weer fit wil voelen om de dingen die op je wachten zoals, werk, gezin, hobby`s et cetera, weer met veel energie tegemoet te treden.

Het regelmatig ondergaan van een stoelmassage is aan te raden voor mensen die:
een hoge werkdruk ervaren;
veel in dezelfde houding werken;
veel achter de computer zitten;
lichamelijk zware arbeid verrichten;
het nodig hebben om het ‘hoofd leeg te maken’.

Hoofdmassage, An Shen®

Deze unieke An Shen® massage is vooral gericht op een diepe rust en innerlijk evenwicht van zowel lichaam als geest en draagt bij aan bewustzijnsontwikkeling.

De massage bestaat uit een combinatie van Westerse en Chinese massagetechnieken. Specifieke acupunctuurpunten die zich bevinden op het hoofd, hals, gezicht en oren worden gemasseerd. Het effect is echter zeer groot en is direct merkbaar en voelbaar. Diepe ontspanning en het verdwijnen van stijve en gespannen spieren zijn het resultaat. Daarnaast vermindert o.a. hoofdpijn, piekeren, slaapproblematiek en andere klachten die ontstaan of zich uiten in het hoofd/halsgebied.

De An Shen® massage van het hoofd en een groot gedeelte van de nek/schoudermassage kan met kleding aan worden gedaan. Hierdoor is de massage laagdrempelig en op iedere locatie toe te passen. De An Shen® massage kan bij elke andere vorm van therapie en/of massage worden gebruikt en kan ook als volledig zelfstandige behandeling worden gegeven.

Cupping

De cuppingmassage wordt uitgevoerd met behulp van cups (glas of kunstof). De cuppingmassage is een vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie, die van origine uitgevoerd werd met glazen cups. De cups trekken licht vacuüm op de huid waardoor er een zuigende effect ontstaat op de huid. Hiermee worden gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te getrokken.

Cuppingmassage is niet pijnlijk maar geeft wel een ‘trekkend gevoel’. Er kan echter wel een roodheid/blauwheid ontstaan doordat er in het onderhuids bindweefsel stagnatie is. Door deze plekken te behandelen met de cups komt de stagnatie naar boven waardoor een roodheid/blauwheid op de huid te zien is. De kleur en het patroon van de plekken is afhankelijk van de mate van de stagnatie. Na drie tot zeven dagen zijn de ronde plekken op de huid weer verdwenen.

Klassieke ontspanningsmassage

De klassieke massage staat ook wel bekend als Zweedse massage en is gericht op de ontspanning van lichaam en geest, verlicht de pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

Doordat de spanning in de spieren wordt weggenomen, vermindert het stressniveau in lichaam en geest. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.
De massage kenmerkt zich door overheerlijke strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren en ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden.

Tijdens de klassieke lichaamsmassage zullen rug, armen en benen gemasseerd worden. De massagetechnieken kunnen zowel ontspannend als activerend worden toegepast. Op de zones waar eventuele spanningen in je lichaam zijn opgebouwd zal er extra aandacht besteed worden, zodat ook de dieper gelegen oorzaken worden behandeld. Ook kan er een combinatie gemaakt worden met een voetreflexmassage of een hoofdmassage. Jouw wensen worden voor de massage besproken.

Alle massages worden gegeven met aandacht. Aandacht voor lichaam, geest en emotie van de mens. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en verdienen dan ook allen oprechte aandacht tijdens een massage.

 

 

Zwangerschap en lichaamsmassage

Heb je als aanstaande moeder behoefte aan een rustmomentje waarin er even niks hoeft…? Verwen jezelf dan in deze bijzondere tijd met een zachte en ontspannende zwangerschapsmassage. Het is een rustgevende maar ook vitaliserende massage waardoor de band tussen moeder en kind wordt versterkt en de spieren soepeler worden.
Deze massage ondersteunt de aanstaande moeder onder andere bij:
Lage rugklachten
Bekkeninstabiliteit
Vochtophoping in de benen en armen
Klachten rondom de schouderbladen
Loslaten van emotionele spanningen
Deze massage is daarnaast ook bevorderlijk bij het herstellen van bevalling en zwangerschap en bij het moeder zijn.

 

Bedrijfsmassages

Medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter en verzuimen minder.Een stoelmassage of een lichaamsmassage op de werkplek biedt daarin een effectieve ondersteuning in het gezondheids- en vitaliteitsmanagement.Klachten zijn vaak werk gerelateerd door bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding te werken. Stoelmassage is zeer geschikt voor het behandelen van rug-, nek en schouderklachten. Het is een kortdurende (15 tot 20 minuten) maar zeer verlichtende en activerende massage waarbij er direct na de massage een gevoel van ontspanning en nieuwe energie wordt ervaren.De massage wordt door de kleding heen gegeven en is daardoor laagdrempelig.

Voordelen werkgever
Naast het fiscale voordeel zijn er meerdere voordelen voor de werkgever!
Een fijnere sfeer op de werkvloer
Werknemers presteren beter
Minder (kort) ziekteverzuim en kans op burn-outklachten
Minder kans op RSI klachten
Werknemers voelen zich meer gewaardeerd
Betere communicatie
Hogere waardering van de arbeidsomstandigheden
Voordelen werknemer
Werknemers voelen zich beter in hun vel
Minder stress en vermoeidheid
Betere werkhouding
Minder fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, pijn in nek en schouders rugpijn en slapeloosheid
Beter concentratievermogen en meer energie
Meer lichaamsbewustzijn
Betere bloedcirculatie

 

Therapeutische & rustgevende behandelingen:

VOETREFLEXPLUS™

ZWANGERSCHAPS REFLEXOLOGIE

OPWEKKEN BEVALLING EN STUITLIGGING

MASSAGE

FERTILITEITSREFLEXOLOGIE

HIELSPOORKLACHTEN & VOETENTRAINING

VOEDING EN LEEFSTIJL

Waarom Goodness?

Vanuit een holistische visie op gezondheid help ik je graag op weg!

Goodness is een plek waar je terecht kunt op de momenten dat de balans verstoord is en je graag weer terug naar evenwicht wil. 

 

Naast ontspanning is er bij Goodness ook ruimte om specifieke klachten te behandelen. Bij therapeutische behandelingen worden er methodes vanuit de VoetreflexPlus™ en de TCM ingezet.

 

TCM (Traditional Chinese Medicine) benadert gezondheid vanuit de totaliteit van de mens, lichaam en geest worden als één geheel beschouwd. Alle processen zijn met elkaar verbonden en vanuit die gedachte wordt er dan ook behandeld.

Klachten zoals :

Waarom een behandeling bij Goodness?